Reparatie/Onderhoud/APK

Reparatie:

Door jarenlange ervaring binnen de automotivesector kunt u bij ons terecht voor elke reparatie aan uw voertuig. U krijgt altijd van tevoren een heldere prijsopgave en mochten er onverwachte kosten aan zitten te komen dan wordt dit altijd met u besproken.

Wij maken uitsluitend gebruik van materialen van topkwaliteit en dit waarborgen wij door garantie te geven op zowel de onderdelen als het arbeidsloon van de reparatie.

Tevens krijgt u bij het afhalen van uw voertuig na reparatie altijd een gespecificeerde rekening mee waarop alles duidelijk en transparant is terug te vinden.


Diagnose:

Auto’s worden steeds meer uitgerust met elektronische componenten om het rijden veiliger & comfortabeler te maken maar ook om uw voertuig zo rendabel mogelijk te laten rijden. Echter is elektronica nog steeds gevoelige techniek en komt het voor dat er lampjes branden die meestal duiden op een niet goed functionerend elektronisch component.

Doordat wij beschikken over de meest uitgebreide diagnose- en testapparatuur is het voor ons mogelijk om door efficiënt te werken en het euvel zo snel mogelijk te verhelpen.

Ook hier geldt ons basisprincipe dat u eerst een heldere offerte krijgt voordat wij overgaan tot reparatie.

Wij werken met diagnose apparatuur van Hella-Gutmann.


Onderhoud:

U kunt door uw auto goed en regelmatig te onderhouden uiteindelijk flink besparen op onnodige reparatiekosten. Wij zien regelmatig de effecten van uitgesteld onderhoud dit resulteert in bijna alle gevallen in extra kosten.

Voordat het onderhoud wordt uitgevoerd zal uw auto worden geïnspecteerd op eventuele bijzonderheden welke niet tot het reguliere onderhoud behoren. Vooraf zal met u overlegd worden of reparatie dient plaats te vinden en wat de extra kosten zullen zijn. Doordat wij samenwerken met leveranciers die meerdere keren per dag bezorgen en alle courante onderdelen op voorraad hebben bent u bijna altijd verzekerd van het feit dat uw auto dezelfde dag weer rijklaar staat.

Mocht dit onverhoopt niet lukken dan bieden wij de optie voor kosteloos vervangend vervoer.


APK:

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, of bedrijfsauto die niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Drie jaar nadat een auto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig.

Wat wordt er gekeurd bij de APK?

De keurmeester van het bedrijf dat de APK uitvoert, let op de verkeersveiligheid, het milieu en de juiste registratie. Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

Verkeersveiligheid:

 • Remmen;
 • Wielophanging;
 • Schokdempers;
 • Banden;
 • Stuurinrichting;
 • Verlichting;
 • Carrosserie.

Milieu:

 • Uitlaatgassen;

Algemeen:

 • Het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Andere belangrijke punten:

Kentekenplaten

 • Op het voertuig moeten de juiste kentekenplaten zitten.
 • De duplicaatcode van het kentekenbewijs moet overeenkomen met de duplicaatcode op de kentekenplaat.